Mitä eroa on kahvin ja espresson välillä?

Mitä eroa on kahvin ja espresson välillä

Jotkut kysymykset saattavat tuntua kiusallisilta kysyä. Kyllä, olet kahvin harrastaja, mutta olet ehkä oppinut termin, ennen kuin ymmärrät täysin sen merkityksen. Siinä ei ole mitään haittaa, ja olemme täällä kertomassa teille, että kahvia koskevissa kysymyksissä ei ole kiusallisia kysymyksiä. Joten mikä on ero kahvin ja espresson välillä?

Vastaus on yksinkertainen, espresso on kahvia, mutta kahvi ei ole espressoa. Espresso ei eroa kahvista kahvipapujen puolesta, vaan paahtamisen puolesta. Paahtaminen on erityinen prosessi, jolla pavut tulevat espressoksi. Itse asiassa paahtimot saattavat mieluummin käyttää korkealaatuisia robusta-papuja lisäämään ylimääräistä kofeiini. Tässä syy, miksi espressossa on enemmän kofeiinia kuin normaalissa suodatetussa kahvissa.Espresson valmistustapa on se, mikä todella erottaa sen kahvista. Muut kahvinkeittokeittomenetelmät vievät aikaa, koska ne tukeutuvat kuuman veden hitaaseen suodattamiseen perustein. Tämä tarkoittaa useita minuutteja sinun ja tuoreen kahvikupin välillä. Espressokoneet paineistavat ja ampuvat lähellä kiehuvaa vettä kakkuihin pakattujen hienoksi jauhettujen kahvipapujen läpi. Tämä menetelmä antaa sinulle monimutkaisen, aromaattisen ja.

Paine

Espressokoneen vipu on puhdas kahvikoneenkytkin. Paine ei ole vain nopea panimon kulmakivi, vaan se auttaa myös kehittämään kermaa ja hajottamaan rikkaita kahviöljyjä lopulliseen espressoon. Monet espressokoneet ovat oletusarvoisesti yhdeksän baaria, mikä vastaa noin 130 kiloa neliötuumaa kohti. Jotta tämä luku olisi näkökulmasta, sinun pitäisi sukeltaa lähes 300 metriä syvälle meressä kokeaksesi optimaalisen espressopaineen. Paine selittää, miksi espresso valmistuu niin voimakkaasti ja nopeasti.

Jauhanta

Paineen jälkeen kahvipapujen koko on ensiarvoisen tärkeää. Suosittelemme yleensä tuoreita, keskipitkiä jauhettuja papuja, mikäli kahvia valmistetaan tiputussuodattimella. Säännöllisen haudutuksen aikana karkeammat syyt saavuttavat tasapainon herkullisten kahvimakujen vapauttamisen välillä tuhlaamatta tai liuottamalla hiukkasia – liian suuri jauhaminen tekee kahvista katkeraa.

Miten valmistat hyvää kahvia kotona?

Erinomainen kahvi on kuin taidetta, mutta monille ihmisille taide ei ole sopiva eikä toivottava osana päivittäistä rutiinia. Todellinen kahvin tekeminen vie aikaa, kärsivällisyyttä ja aitoa kaltevuutta, ja tämä yhdessä tarve käyttää kalliita erikoislaitteita on erityisesti espressoa.Mitkä vaihtoehdot ovat avoinna heille, jotka eivät voi sijoittaa rahaa ja aikaa todellisen espresson täydentämiseksi? Kokemuksessani on yksi, joka on kohtuullinen sekä lompakolle että keittiölle – AeroPress.Espresso-ystävien mielestä AeroPressin tuottama tuote ei ole itse asiassa todellinen espresso, vaan erittäin vahva suodatinkahvi. He myös todennäköisesti köyhtyvät raivolla siihen seikkaan, että se ei tuota “cremaa” – upeaa, samettista, kultaista vaahtoa, joka makaa espresson päällä. Kuitenkin huijareiden versiossa, jonka voit sisällyttää päivittäiseen jauhamiseen, nämä kaksi menetelmää voivat hyvien ainesosiensa ansiosta tuottaa upean maun ja kannattaa kaikkien tasojen kahvi-harrastajien aikaa.Sen sijaan AeroPress on erikoistunut vain tuottamaansa kahvin laatuun. Käytän sitä päivittäin sen käytännöllisyyden, tehokkuuden ja ennen kaikkea sen loistavan takuun vuoksi, joka on upea kahvikuppi – 99 % varmuudella.Koneen upea yksinkertainen muotoilu tarkoittaa, että se voi tuottaa melkein mitä tahansa kahvin ja veden välistä suhdetta, mukaan lukien lyhyt ja erittäin vahva kahvi – kuten espresso, vaikkakin ilman cremaa. AeroPressin puhtaana pitäminen on myös helpompaa – kun perusteet ja pyöreät paperisuodattimet on puristettu eräänlaiseksi kiekoksi, se voidaan yksinkertaisesti avata kompostiin (ei sekajätteisiin – älä ole kyseinen henkilö), ja se on – ei huuhtelua kahvin öljyisen jäännöksen poistamiseksi. Kaiken tämän lisäksi se maksaa noin saman verran kuin kohtuullinen ateria, ja se kestää luultavasti ikuisesti (sanon luultavasti siksi, että tiedän, ettei AeroPress ole koskaan rikkoutunut).

liittyvä postaus