Miksi Reilun Kaupan kahvia kannattaa ostaa

Miksi Reilun Kaupan kahvia kannattaa ostaa

Maailmalla juodaan kahvia todella paljon ja Suomi kuuluu niihin maailman maihin, joissa kahvia juodaan eniten. Mutta onko ihan sama, mitä kahvimerkkiä ostamme? Moni ehkä tukeutuu aina samaan kahvimerkkiin eikä muita merkkejä voi harkitakaan. Mutta mitä, jos voisit vaikuttaa maailmaan valinnoillasi, tässä tapauksessa kahvin suhteen? Suomessa voit ostaa RK-kahvia monessa eri muodossa, mm. jauhettuna ja kokonaisina papuina. Lisäksi kahvia saa sekä vaaleana että tummana paahtona ja espressona. Myynnissä myös Reilun Kaupan pikakahvi. Kahvin ostaminen ei siis ole pienestä valikoimasta kiinni. Reilun Kaupan kahvia ostamalla voit vaikuttaa mm. tilallisten oloihin ja viljelyn eettisyyteen.Oletko huomannut, että Reilun Kaupan kahvia saa mm. Pauligilta ja Meiralta? Niin Juhla Mokasta kuin Kulta Katriinastakin on olemassa Reilun Kaupan versio. Kahvimerkistä ei tarvitse siis välttämättä tinkiä, jos haluaa vaihtaa vastuulliseen vaihtoehtoon. Maista vaikkapa Pauligin Mundo-kahvia, joka on arabica-kahvipavuista sekoitettu luomukahvi. Mundo sopii tarjottavaksi minkä tahansa kera ja siksi se onkin yksi hyvistä kahvivaihtoehdoista, jotka ovat maistamisen arvoisia. Saatavana myös tummapaahtoisena. Myös Mundo-kahvipaketeissa on otettu ympäristöystävällisyys huomioon ja ne onkin valmistettu 45-prosenttisesti uusiutuvista ja kasvipohjaisista materiaaleista.

Ostaminen auttaa viljelijöitä

Kahvinviljelijöiden elanto ei ole aina päivänselvä asia, vaan moni viljelijä taistelee pienten tulojen kanssa. Reilun Kaupan viljelijät saavat kahvistaan kuitenkin ennaltamääritetyn takuusumman ja lisäksi vielä Reilun Kaupan omaa lisää, joten heidän elantonsa on taattu. Pientilallisilla on mahdollisuus pysytellä mukana teollisuudessa Reilun Kaupan avulla. Reilun Kaupan kahvin ostaminen hyödyttää viljelijöitä takaamalla heille varmat ansiot ja näin he pystyvät elättämään itsensä ja perheensä. Perheen lapset saavat käydä koulua ja Lisäksi Reilu Kauppa tukee viljelmillä työskenteleviä työntekijöitä ja varmistaa, että he saavat työskennellä reiluissa työolosuhteissa. Reilun Kaupan myöntämillä eduilla voidaan kustantaa viljelmien kehitystyötä ja pientilojen teollisuus voi kukoistaa! Paljonko Reilun Kaupan viljelijöitä sitten on? Vastaus on huikea: yli 800 000! Viljelmät sijaitsevat mm. Karibialla, Hondurasissa ja Latinalaisessa Amerikassa ja tilojen koko on keskimäärin jalkapallokentän luokkaa. Voidaan siis todeta, että maailmassa on todella suuri määrä kahvinviljelijöitä, joiden toiminta on valvotusti vastuullista ja joiden toimeentulo on tuettu.

Reilu Kauppa pitää huolta seuraavista

Reilun Kaupan ehtoihin kuuluu, että lapsityövoiman käyttö on ehdottomasti kielletty. Lisäksi pakkotyöläisyys on kielletty. Kahvia ostamalla varmistat, että kahvi on valmistettu eettisesti ja asianmukaisesti. Lisäksi tiedät, että kahvin viljelyyn ei ole käytetty ympäristölle haitallisia myrkkyjä. Reilun Kaupan kahvi on viljelty aina pientiloilla. Rahat eivät menee siis rikkaiden pohattojen taskuihin, vaan pientilallisille. Reilun Kaupan toiminta on aina läpinäkyvää ja toiminta on niin avointa kuin mahdollista. Reilun Kaupan alaisuuteen hyväksytään tila, joka täyttää annetut yleiset ehdot sekä erityiset tuotestandardit. Tilat tarkastetaan vuosittain, jotta voitaisiin varmistaa, että Reilun Kaupan ehtoja todella noudatetaan. Ehdoista ei tingitä.

Kahvin viljely ja ilmastonmuutos

Ilmastonmuutos on kahvin viljelylle hyvin realistinen uhka. Joillain tiloilla kahvin viljely saattaa olla kokonaan uhattuna. Tiloilla istutetaan puita, jotta viljelmillä olisi varjoa kaikkein kuivimpina kausina. Ilmasto lämpenee ja monen kasvin, kuten kahvin, viljely on kuumimpina kausina haastavampaa kuin ennen. Viljelijät toivoisivatkin, että maailmaa johtavat tahot eivät unohtaisi kahviviljelmien ahdinkoa ja että viljelijöiden auttamista jatkettaisiin. Kahvin viljely on ihmisille hyvin tärkeä elinkeino ja sen avulla voidaan maksaa lasten koulunkäynti ja perheen eläminen. Ostamalla Reilun Kaupan kahvia voit osaltasi tukea kahvin pienviljelijöitä.

liittyvä postaus